Het Noordereiland
G´day Mates!
Jaja, het is weer zover!! Een nieuw verhaal, maar nu vanuit het Noordereiland. Dus tijd om weer groen van jaloezie te worden. Nieuw-Zeeland is echt waar een schitterend land.
We waren gebleven twee dagen voor onze overtocht naar het Noordereiland. We hebben in die tijd het Abel Tasman National Park bezocht. We hadden een beetje pech met het weer, het regende goed hard de gehele dag. Dit park staat bekend om zijn gouden stranden en helderblauwe water. Je kunt hier met een watertaxi jezelf vervoeren naar deze stranden of een wandeltocht van 3 tot 4 dagen doen. Het laatste zat er voor ons niet in en vanwege het slechte weer hebben we de taxi ook niet genomen. Wel zijn we gaan rijden naar de stranden die te bereiken waren met de auto! De wegen waren nogal hobbelig en hier en daar was de weg overspoeld, maar het eindresultaat was erg mooi. (ondanks de regen) Met onze regenjassen hebben we één van de gouden stranden bezocht en in gedachte konden we hier onszelf wel zitten met een handdoekje, zonnebrilletje en drankje erbij!! Maar dat moeten we dus een andere keer doen!
Na het National Park zijn we doorgereden naar het plaatsje Havelock. Het is echt een minidorpje, maar staat bekend om de mosselen!! We hebben hier 's-avonds lekker mosselen gegeten en zijn doorgereden naar Picton waar de ferry gingen nemen. 's-Ochtends om 5.30 uur stonden we in te checken voor de ferry en onze reis op het Zuidereiland zat er op! De reis naar het Noordereiland was erg mooi, we vaarden door een deel van de Marlbourough Sounds.
Aangekomen in Wellington zijn we naar het centrum gegaan en hebben we een wandeling door de stad gedaan en zijn we informatie gaan inwinnen voor onze route op het noordelijke eiland. ‘s-Middags hebben we een museum bezocht met allerlei bezienswaardigheden over cultuur van de Maori en natuurverschijnselen. Het was een interactief museum dus we hebben ons goed vermaakt!!
Na Wellington zijn we doorgereden naar Napier. Deze dag stond vooral in het teken van doorrijden, want we willen graag naar de Bay of Islands dat boven Auckland ligt. In Napier hebben we een wandeling gedaan langs de Art Deco gebouwen. Deze gebouwen zijn allemaal in de jaren '30 gebouwd, na de aardbeving die de stad verwoest had. De gebouwen zijn leuk om te zien en we hebben afgesloten met een wandelingetje langs de Oostkust van Napier.
Na Napier zijn we naar Taupo gereden. Taupo staat vooral bekend om zijn mooie meer en het skydiven!! Carlyn heeft haar skydive voor de volgende dag geboekt en we hebben die middag een mooie wandeling gemaakt naar de Huka Falls. Deze waterval was erg heftig en erg mooie om te zien. Tijdens de terugweg van de wandeling was er een Hot Stream. Deze warme straal komt van een van de Thermae baden af en spoelt het 'afvalwater' in het meer. Natuurlijk hebben we hier even lekker onze voetjes in gedompeld en even lekker gechilled!!
De volgende dag was de skydive dag!! Carlyn had gekozen voor de 15.000ft (+/- 4,5 km.) met een dvd'tje voor de familie en vrienden thuis!! Carlyn had er onwijs veel zin in maar toen we eenmaal aan kwamen op het vliegveld begonnen de zenuwen een beetje te komen... Na de info en onszelf in een pak gehesen te hebben ging het toch echt gebeuren. Tijdens het opstijgen was het nog geen probleem, maar we gingen nog een ‘tussenstop' maken op 12.000ft waar de eerste twee mensen gingen springen... nou toen werd het even slikken voor me... In mijn gedacht en ook erg goed te zien op de dvd zeg ik 4 x keer achter elkaar ‘oh my god' en ‘waarom doe ik dit ook alweer'... Maar het was echt waard!! Het was echt een ervaring om nooit meer te vergeten. De eerste 10 seconden heb ik heel hard gegild maar daarna ben ik er 1000% van gaan genieten!! De uitzichten zijn echt waar prachtig!!
Na de skydive van Carlyn zijn we doorgereden naar Rotorua en hebben we een Maori-experience voor die avond geboekt. Deze avond konden we een kijkje nemen hoe deze mensen leven en overleven in de natuur. Daarna hebben ze voor ons gezongen en gedanst en verhalen verteld. Na deze informatie kregen we traditioneel eten op Maori-wijze gemaakt. Het eten was erg lekker!! Na afloop kregen we een presentje. Het was een geslaagde avond en we hebben echt een kijkje kunnen nemen in hun cultuur.
Ja we gaan weer over naar de volgende activiteit!! We willen ook werkelijk alles doen. Het was tijd dat Arjan ook eens wat gevaarlijks ging doen dus we gingen samen White water raften. Dit hebben we gedaan door van een 7 meter hoge waterval af te raften! Het was echt een gave ervaring!! We hadden een hele leuke groep in de boot waardoor we alles goed en extreem konden doen. Bij de laatste activiteit was er niemand uit de boot gevallen behalve onze gids!! Hebben we toch goed voor elkaar gekregen... Hij moest nu zijn collega's trakteren op een biertje, dus we werden hartelijk terugontvangen door de ploeg!
Na Rotorua moesten we weer snel door, deze keer naar de Waitomo Caves. Hier is niets te doen, behalve dat er een enorm ondergronds grottenstelsel is met hierin ontelbare hoeveelheden ‘glowworms'. We hebben voor de volgende ochtend een toer geboekt en hebben de rest van de dag benut om een beetje bij te komen. De volgende ochtend was het tijd voor het zogenoemde ‘Black Water Raften'. We hebben een wetsuit aangetrokken en met een band om in te zitten klommen we de grot onder de grond in. We kwamen in een ondergronds gangenstelsel met water, enorm veel lichtgevende glowworms, watervallen en nauwe doorgangen. We moesten nog achterover het water invallen zonder helemaal te zien hoe diep het was en we hadden nog een glijbaan door het donker. Het was een gave en spannende tocht onder de grond!
Inmiddels zitten we in Owera, ten Noorden van Auckland. De komende 5 dagen gaan we het ‘Northland' verkennen met hopelijk nog een boottocht en als we tijd hebben nog een duiktrip. Daarna terug naar Auckland om de camper in te leveren en richting de hopelijk warme strande van Fiji te vliegen!
Kus van ons
Ja ik ben groen van jaloezie! vet joh dat raften!!
Waarom heeft Arjan niet geskydivet?? Durft ie niet?? Stoer joh dat je dat gedaan hebt!!! Weer veel meegemaakt, nog een paar weekjes, wat vliegt het toch voorbij he!!! Dikke kus van ons
hoi hoi,
blijft leuk he, de lezers jaloers maken! En het lukt ook nog. al maken de foto`s het helemaal compleet. Veel plezier nog samen het vliegt voorbij!
Groetjes
Carlyn we beginnen steeds meer respect voor je te krijgen! Eerst al bungeejumpen en nu zelfs skydiven. Sebas zou het allemaal niet durven...
Zo te horen vermaken jullie je prima en is Nieuw Zeeland zeer de moeite waard en staat het op de agenda voor onze volgende trip.
We wensen jullie veel plezier de laatste 17 dagen van jullie reis. Geniet van elk moment want voor je het weet is het maandagochtend en zit je achter je bureau op het kantoor...
Liefs Sebas en Maus
Hey luitjes,
Wat zijn jullie stoer, zeg! Vooral jij, Carlijn. En wat een prachtig land is het toch als ik jullie foto's zo zie. Ik heb ook hoge verwachtingen van Fiji. Ik wil jullie nog heel veel plezier wensen de laatste weken.
Hier gaat alles goed. Ik ben nu over de helft. Ik heb lekker 2 weekjes meivakantie. De lente heeft zich alleen weer een beetje verstopt, maar het is in ieder geval droog.
Tot snel!
Groetjes Marlieke
Op en top jaloezie.... :-). Maar nog even.... hopelijk kunnen we van nog een verhaal en foto's genieten voordat jullie terug zijn. Wij gaan ook lekker een weekje naar de zon want hier is het hopeloos! x eline
Echt gaaf dat je skydiven hebt gedaan en dat raften echt ruig, weet niet of ik het zou durven, maar als ik jullie verhalen lees krijg ik echt zin in vkantie haha
en ja hoor weer een top verhaal geschreven!!! Ar, heb je nog een mooie maori tattoo laten zetten?? hahah! Tof man het raften...en de skydive!! Echt te gek!!!
Ennuh....dat dvd'tje...mogen wij die ook zien??
lekker nog genieten, veel liefs