1e week Nieuw-Zeeland!

G´day Mates!

Iedereen weer bedankt voor de reacties, het blijft nog steeds erg leuk om deze reacties allemaal te lezen!!! Vandaag tijd voor onze eerste belevenissen in Nieuw-Zeeland.

Na een korte vlucht vanuit Sydney kwamen we rond de middag aan in Christchurch. Hier hadden we één nachtje hotel voor we onze camper gingen ophalen. We hebben deze dag benut met wat wandel door het centrum en even bijkomen in het hotel. Het weer was erg goed, dat beloofde wat voor de komende dagen. Met Arjan tijdens het vliegen ging erg goed. Hij heeft zelfs wat gegeten... nou dat zegt al wat!!

De volgende morgen was het tijd voor de camper, dit was allemaal vrij snel geregeld. Hierna hebben we nog wat door Christchurch rondgewandeld en onze camper weer ingericht. Christchurch zelf is buiten het op zich wel leuke stadsplein geen hele spannende plaats, dus zijn we snel weer doorgegaan.

De volgende morgen gingen we dan echt beginnen met onze rit over het zuidereiland, We zijn naar Lake Tekapo gereden, een meer wat bekend staat om zijn turquiose kleur. Met de zon die lekker aan het schijnen was zag het meer er schitterend uit. Lake Tekapo was onze tussenstop naar de voet van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Hier kwamen we eind van de middag aan. We hadden een kampeerplekje gevonden vlakbij het begin van de wandeling die we de volgende dag gingen doen. Het was een zogenaamde DOC-camping, zonder douches en stroom e.d., maar de campings zijn wel midden in de natuur. Met ons hoofd waarschijnlijk nog een beetje in Australië gingen we slapen, om midden in de nacht in de vrieskou wakker te worden. Het vroor letterlijk en we moesten ons dik inpakken om nog wat nachtrust te krijgen. Als Carlyn het koud heeft besluit ze meestal haar ijskoude voeten ergens tussen Arjans wat warmere benen te stoppen, fijn voor haar, maar daarna heeft Arjan weer een uurtje nodig om warm te worden. De kou is wel erg wennen!

Na deze koude nacht was het tijd voor de wandeling naar Mount Cook, een stukje door de Nieuw-Zeelandse Alpen. De wandeling was erg gaaf met wat leuke hangbruggen en mooie meren en gletsjers onderweg. We eindigden bij het meer van Hooker Valley, met mooie uitzichten op de piek van Mount Cook. Het was een mooie wandeling, de temperatuur was ook weer wat aangenamer geworden. Na een welverdiende kop warme chocolademelk zijn we gaan rijden, weer terug richting de oostkust.

In Oanaru begon onze weg langs de oostkust. Langs de oostkust kan je vooral heel erg veel mooie uitzichten bekijken en ook zeehonden en pinguïns. In Oanaru hebben we langs de kust zeehonden en zeeleeuwen kunnen zien, dit was erg gaaf. Daarna zijn we doorgereden naar Moeraki. Hier konden we de ‘Moeraki builders' Volgens één van de legendes van de Maori zijn deze stenen in het zeewater komen te liggen na een schipbreuk in vroegere tijden. Het zijn ronde, gave stenen die verspreid liggen over een lengte van 50 meter en de grootste is zo;n 4 meter lang. Ze liggen in zee, vlak aan het strand. Erg mooi om te zien. Ook konden we in Moeraki pinguïns zien, hiervoor zijn we naar een observatiepunt gelopen, waar we de pinguïns in het wild konden zien. Hierna zijn we doorgereden naar Dunedin, een wat grotere plaats langs de oostkust.

Dunedin staat bekend om de steilste straat ter wereld. Wij hebben deze bereden met onze camper en ook zijn we omhoog gelopen em steil is ie zeker! We zijn naar één van de schiereilanden geweest, Otago Peninsula. Dit schiereiland kent maar twee wegen, 1 langs de kust en de ander meer door het binnenland tussen de bergtoppen. Dit was een zeer mooie route waar veel natuur en uitzichten op zee te zien waren. Dunedin heeft ook gave oude gebouwen zoals het treinstation en de kerken. We zijn naar Tunnel Beach gereden en daar is een tunnel gebouwd door een man om voor zijn geliefde het mooie strand te laten zien... dat is nou echt romantisch... Verder hebben we op internet gezeten, want FIJI wilden we zo langzamerhand ook gaan vastleggen.

Na Dunedin hebben het eiland overgestoken naar Milford Sound. Dit is het bekendst fjord van Nieuw-Zeeland. We hebben daar een boottocht gedaan met onze twee nieuwe Zweedse vrienden! De boottocht was erg leuk. Doordat het flink aan het regenen was hebben we onwijs veel watervallen gezien. De grootste berg Mitre Peak hebben we helaas bijna niet kunnen bekijken want het was erg mistig. Op de weg van Milford Sound hebben we een paar keer gestopt voor korte wandelingen en prachtige uitzichten. Al met al zijn de fjorden een mooi natuurverschijnsel en de wegen erdoorheen zijn heerlijk om te rijden

Na Milford Sound zijn we richting Queenstown gereden. Hier bevinden we ons nu. Vandaag hebben we informatie ingewonnen en zijn we met een gondola naar een rodelbaan gegaan. Het uitzicht was erg mooi en met het rodelen hebben we goed kunnen racen, Arjan heeft natuurlijk gewonnen! Nog belangrijk we hebben FIJI definitief geboekt!! We gaan de laatste 7 dagen van onze trip met onze witte billen in het mooie witte strand van de Blue Lagoon van de Yasawa Islands liggen!! Heerlijk...

Morgen gaan we met een Jetboot door de rivieren van Queenstown scheuren. Daarna door het stadje heen wandelen en kijken naar de bungeejumps! Dan rijden we naar Wanaka en de Glaciers, Fox en Frans Jozef.

Wat we nu allemaal van Nieuw-Zeeland zien is werkelijk prachtig. Het rijden door dit land is echt uniek. Bij iedere bocht die je rijdt wil je eigenlijk een foto maken. We worden er echt wild van!!

Hoe is het verder met jullie?? Is de zon al lekker doorgekomen??

Dikke kus en tot het volgende verhaal.

Fanny Heinen

Ik geniet nog steeds heel veel van jullie mooie verhalen en prachtige foto's.
Heel veel plezier nog samen en geniet van jullie "laatste weekjes".

Marlieke

Hoi,

Wat een mooie foto's weer. Het ziet er daar echt schitterend uit. Komen jullie ook nog op de plekken waar ze "The lord of the rings" hebben opgenomen? Hier begint het zonnetje ook al aardig door te komen. Het heeft al een week niet geregend. Toch is het niet iedere dag heel erg warm. Wachtend op jullie volgende avontuur...

Groetjes Marlieke

Chrisje

En de avonturen blijven maar doorgaan, gaaf joh!! Hier is de zon inmiddels ook aangekomen, dus wij genieten ook. Ik mag alleen niet meer werken zit al 3 weken liggend thuis, balen joh. Nog ff en dan zijn jullie terug, vliegt voorbij!! Geniet er nog lekker van en we denken aan jullie!!! kusss

eline

Wow, dit zie er nog mooier uit dan al die andere foto's :-). Geniet er maar van voor je t weet ben je weer in NL maarre de zon komt eraan joehoe! x

De spleetogen

We waren al bang dat jullie nooit in NZ waren aangekomen en zaten elke dag te hopen op een nieuw verhaal. Gelukkig hij is er dan!

Wat een mooie foto's, moet echt prachtig zijn om daar met je campertje (hoe heet deze?) doorheen te rijden?
WE zijn wel jaloers op Fiji, ligt toch buiten ons budget.

Geniet er van (nog eventjes en dan zitten jullie weer thuis... werken, wassen/strijken en elke dag voor Arjan koken (doe je nu ook vast wel maar dan natuurlijk geen campingmaaltijd). Nee, sorry dat is gemeen van ons, maar zijn jullie al aan het aftellen geslagen?? We tellen nog steeds op (vandaag 136) en precies op 66,66% van de reis (2/3de).

Maus & Sebas

De Mastenbroekjes

Hallo jong & lui,

In NZ lijkt het mij nog veel mooier dan in Australië!
Het houdt niet op, wat zien jullie toch veel in een week tijd. Fijn dat het allemaal zo vlotjes verloopt. Dat truukje met de koude voeten Carlijn, komt me bekend voor! Ja Arjan, dat is pas echte liefde!
Hebben jullie gehoord over de vulkaanuitbarsting in IJsland? Door een enorme aswolk zijn diverse vliegvelden al drie dagen gesloten! Dus voorlopig kun je sowieso niet terug, haha. Maar time flyes nietwaar,
beste maar weer en groetjes uut Nietap.

Judith

Hoi hoi,

Wat een verhaal weer en leuke foto`s.
Hoe bevalt deze camper? Hebben jullie er nog geen naam voor verzonnen?
Wat gaaf dat jullie toch nog naar de FIJI eilanden gaan!! Echt een super vakantie hoor! Enjoy!
X Judith

Huub

Christchurch daar heeft een oom van Eva jaren gewoond.
Nou leuk weer om te horen dat jullie weer in Zeeland zitten haha.
Ik zou met een groep naar Florence gegaan zijn afgelopen weekend, maar er vloog geen vliegtuig.
Het is nu Scheveningen geworden en dat was als vanouds ook weer leuk. Met zon zowaar, hoewel de nachten nog koud zijn.
Veel plezier verder nog in het Zeeland aan de andere kant van de wereld.