Melbourne t/m Sydney!
Melbourne - Sydney!!!
G´day Mates!
Wederom iedereen weer bedankt voor de reacties. Iedereen krijgt nog één keer de mogelijkheid om op een verhaal uit Australië te reageren, daarna moeten de reacties naar Nieuw-Zeeland gestuurd worden!
We waren gebleven in Melbourne. Na onze aankomst hebben we een dagje doorgebracht aan de haven en langs de kust van Melbourne. We wilden even bijkomen van de leuke, maar drukke week Tasmanië. We hebben wat gerelaxt en lekker uitgerust. De volgende dag zijn we naar onze camping gereden, hier zouden we in totaal 6 dagen verblijven.
De eerste dag Melbourne besloten we naar de Melbourne Zoo te gaan. We wilden nu toch echt eens een Platypus gezien. De Melbourne Zoo is een grote dierentuin met heel veel verblijven die erg veel op het wild laten lijken, er is bijvoorbeeld ook echt regenwoud aanwezig. We hebben nog wat nieuwe, bijzondere dieren gezien en uiteindelijk dan ook een Platypus. Het is echt een bijzonder dier, het was de moeite waard om hiervoor speciaal naar de dierentuin te gaan.
De tweede dag Melbourne wilden we wat meer van de stad zelf gaan bekijken. Als eerste zijn we naar de Queen Victoria Market gegaan. Dit is een markt waar letterlijk alles wordt verkocht wat je je maar kan bedenken. Erg leuk om hier over heen te lopen! Daarna was het tijd om door één van de vele tuinen van Melbourne te wandelen. De Flagstaaf Gardens liggen middenin de stad, maar je kan er heerlijk wandelen of lekker niets doen. Door de plaatselijke bevolking wordt hier heel veel gesport, ook dit was leuk om te zien. Daarna weer lekker koken op de barbecue op de camping, elke keer weer kom je hier andere mensen tegen met interessante verhalen, dat blijft één van de leukste dingen van Australië!
Vrijdag 26 maart was het dan zover, eindelijk richting de Formule 1! Het circuit wordt elk jaar middenin Albert Park neergezet, het is dan ook echt mooi om te zien. Er ligt erg veel groen omheen en middenin ligt een meer. We hebben een rondje langs het circuit gewandeld en daarna de eerste training bekeken. De volgende twee dagen zouden spannender worden, dus na de eerste training zijn we terug naar de camping gegaan om te eten. 's-Avonds hadden we het geweldige idee om naar het Luna Park te gaan. Dit leek erg leuk, in werkelijkheid was het een veredelde kermis, waar ook nog eens de helft dicht was. Helaas niet zo'n succes dus.
De volgende dag zijn we eerst weer even over de Queen Victoria Market gelopen. Daarna zijn we weer richting het circuit gegaan. De kwalificatie werd verreden en eindelijk werd het dus ook echt spannend. De Australiërs waren erg enthousiast voor hun plaatselijk held Mark Webber, verder waren er mensen afkomstig uit allerlei landen met allemaal verschillende favorieten. De kwalificatie was een leuk voorproefje voor de race. Na de kwalificatie zijn we richting het centrum gegaan en zijn we bij één van de vele verschillende restaurants gaan eten die Melbourne te bieden heeft. Melbourne is een stad waar mensen wonen van heel erg veel verschillende afkomsten, dit is onder andere terug te zien in de restaurants. We hebben Tapas gegeten, erg lekker en ook anders dan de Tapas in Nederland. Hierna nog even lekker wandelen door de stad, waarna we weer richting camping zijn gegaan.
Eindelijk was het tijd voor de race. We zouden nog één nachtje hebben op de camping, dus we hebben eerst even alles opgeruimd en klaargemaakt voor vertrek. Daarna zijn we richting het circuit gegaan. Voor de race was er genoeg te zien. Er vlogen helikopters over, straaljagers een Airbus A380 van Qantas en de coureurs werden in open auto's een rondje over het circuit gereden om de toeschouwers te begroeten. Daarna begon de race. Door zo nu en dan lichte regen was het een erg gave race, de Australiërs waren erg enthousiast voor Webber, helaas kon hij niet winnen. De race was echter geslaagd en hierna konden we nog over het circuit lopen en de pitstraat bekijken. Na de race terug naar de camping. Melbourne zat erop en we gingen beginnen aan ons laatste stukje Australië.
We besloten eerst om onze lekke band te laten plakken, dit was gelukkig vrij snel gebeurd. Daarna zijn er gaan rijden richting Mount Beauty en Mount Buffalo. We besloten de eerste al wat eerde te stoppen en zijn gaan slapen in Benalla. De volgende dag reden we verder, maar helaas dacht onze gerepareerde reserveband hier anders over. Hij besloot de onderkant van onze camper te verlaten en ergens onvindbaar in een berm achter te blijven. Wij moesten zelf voor vervanging zorgen, iets was erg lastig bleek te worden. Voor de formaliteit hebben we aangifte gedaan bij de politie voor een eventuele verzekeringsclaim en hebben we wat telefoonnummers opgezocht van garages. Al snel bleek dat we in deze plaats geen band zouden vinden. Ook in de volgende plaats bleek dit erg moeilijk, we besloten naar Canberra te rijden, hier hoopten we op meer geluk.
Canberra is de hoofdstad van Australië, maar heeft een veel mindere aantrekkingskracht dan Sydney en Melbourne en de andere grote steden. Eigenlijk zijn er alleen politieke gebouwen te bewonderen. Maar eerst nog onze zoektocht naar een reserveband voortzetten. We wilden wel graag wat van Canberra zien, want dit was al niet gelukt bij Mount Beauty en Mount Buffalo. We zijn dus meteen begonnen met een tocht langs ongeveer alle garages van Canberra, maar al snel bleek dat we een nieuw wiel moesten gaan kopen bij Toyota, wat ook nogal duur bleek te zijn. Na nog verder doorzoeken hadden we ons hier maar bij neergelegd, we hadden bijna geen keuze meer. Als een soort wonder bleek de allerlaatste garage die we nog konden bezoeken nog een erg oud, maar goed reservewiel te hebben wat ook nog eens paste! Na de montage bleek het ook nog eens letterlijk 10 zo goedkoop te zijn, met een gerust hart konden we het Paasweekend in!
We hadden nog een halve dag om Canberra te bekijken, we besloten om naar het Parliament House te gaan. Dit regeringsonderkomen wordt gezien als een zeer mooie en dit bleek niet gelogen te zijn. Het ligt erg mooi op een heuvel middenin de stad en is zo groot dat je er kan verdwalen. Bovenop het dak staat een constructie die de triangel wordt genoemd en vanaf het dak kan je de stad goed zien. Verder kan je bijna alles bekijken wat er in dit gebouw is, het was een leuk bezoek! Hierna zijn we naar Goulburn gereden, de plek waar we onze laatste nacht in de camper zouden doorbrengen. Hier hebben we de camper helemaal schoongemaakt en onze spullen gepakt. Ons camperavontuur kwam tot een einde. De volgende morgen hebben we de camper ingeleverd en zijn we naar ons hotel gegaan, we zouden gelukkig nog 3 dagen in Sydney blijven!
We hadden een lekker appartementje gehuurd in het centrum van Sydney met een eigen keuken. Onze laatste dagen Sydney hebben we doorgebracht met zwemmen, bubbelen, sporten, sauna en nog een laatste keer de hoogtepunten van deze mooie stad bekijken. Ondertussen konden we al onze kleren een keer goed wassen en uithangen, zodat alles weer fris is voor onze tocht door Nieuw-Zeeland.
Ons avontuur door Australië zit er nu echt op en dit vinden we erg jammer. We hebben uiteindelijk 14.202,7 km. door het land gereden en het is echt een geweldig land wat erg veel te bieden heeft. De natuur is schitterend, de steden zijn bijzonder en verschillen onderling ook erg veel van elkaar en de inwoners zijn eigenlijk allemaal even aardig en relaxt. Iedereen die ooit de kans krijgt om erheen te gaan kunnen wij alleen maar aanraden om dit te doen!
Wij beginnen morgen aan een nieuw deel van onze reis en zullen eerst het Zuidereiland van N-Z gaan bekijken. Na een week of 3 zullen we de oversteek maken naar het Noordereiland. We hopen dat jullie ons ook zullen blijven volgen in dit nieuwe land!
Dikke kus van ons!
He ola!! Zo even al jullie avonturen bijgelezen... klinkt zo fantastisch! En dan gaan jullie nog naar Nieuw-Zeeland en dat is nóg mooier!
Wij zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van Cuba, was ook te gek! Als jullie terug zijn hebben we hopelijk een fotoboek dus be prepared, we hebben iets van 2000 foto's gemaakt dus... haha.
Nou geniet daar en een dikke kus!
Wooow dat gaat snel 14.000 km Australië.... heel veel plezier in Nieuw-Zeeland. We wachten weer op nieuwe verhalen :-) x eline
Het verhaal is weer genieten en de foto's zijn prachtig. Heel erg veel plezier in Nieuw-Zeeland. Leuk trouwens dat je een comeback maakt bij het rariteitenkabinet......
Groeten van Karin en mij.
Ajo, goed dat het goed gaat!
Veel plezier in Nieuw Zeeland!
(ps doe mijn familie de groeten, Northern Island, Dargaville)........Ha,ha..
Hoihoi,
Zo te horen hebben jullie weer heel wat beleefd. Hier gaat ook alles goed. Carlijn, bedankt voor je krabbel. Mijn buikje begint al aardig ronde vormen aan te nemen. Over een paar weken ben ik op de helft. Heel veel plezier nog.
Groetjes Marlieke en Gerard
Hoy Carlijn en Arjan.
Wat een fantastiche reis hebben jullie toch
Ik ga de foto van de schildpadden uitprinten voor ons Jill die zal ze ontzettend gaaf vinden.
En wat een paasei Carlijn kon hij niet groter?
Nog heel veel plezier in Nieuw Zeeland aar dat gaat julie zeker lukken
Liefs Karin en Cees
Hallo Carlijn en Arjan,
Wat een leuke dingen hebben jullie weer meegemaakt en gedaan de laatste dagen in Australie.
Veel plezier in NZ en geniet er nog maar eventjes van.
X Maartje
Wat een mooi slot verhaal voor Aussie. Jullie hebben er inderdaad een mooie 14.000 km opzitten. Dat neemt niemand meer af. Viel het afscheid van Billy zwaar?? Heel veel plezier in NZ. Groetjes Judith
weer een leuk verhaal. De Platytus die jullie in Australië hebben gezien loopt hier ook in Artis rond hoor, is gewoon een vogelbekdier. Hoef je niet helemaal voor naar Australië. Billy was zeker wel blij dat hij nu uit kon rusten en hoe gaan jullie je volgende reisgenoot op wielen noemen? Gehoord dat jullie dus goed aangekomen zijn in Nieuw-Zeeland. Veel reisplezier weer en tot het volgende avonturenverhaal. Mooi foto's weer.
Liefs Frans en Lucy
Heel veel plezier in Nieuw Zeeland!
hey wel geluk zeg met dat wiel haha, echt gaaf dat jullie het zo leuk hebben!! ben benieuwd naar alle fotos als jullie terugkomen.....
kus