Wijde velden, heeeel veeeel koeien, een paar schapen en dode kangoeroes!
G´Day Mates!!
Yep, dat is wat we het meeste hebben gezien onderweg, tijdens onze trip door de Outback! Maar het was weer gaaf en hebben weer mooie en bijzondere dingen gezien.
Hoe gaat het met jullie? Is de sneeuw weer verdwenen? Wordt het weer al een beetje warmer? Hoe was carnaval? We hebben onze eigen carnaval gevierd door middenin de Outback in ons campertje keihard mee te zingen met Guus Meeuwis en Andre Hazes!!
Echt superleuk dat jullie blijven reageren!! Het is iedere keer weer een gevecht tussen Arjan en mij wie de eerste is om de website te bekijken van wie we allemaal reacties krijgen!! Meestal win ik, want Ar blijft toch geïnteresseerd in het gekke spel genaamd voetbal!
Hier gaat het allemaal goed en is het nu ongeveer 28 graden dus lekker koel, haha!!
We waren als laatste gebleven in Cairns en hebben afscheid genomen van het eerste deel van onze reis, de Oostkust! Als eerste zijn we naar Charters Towers gereden om daar echt te starten om de Outback in te gaan. Daar hebben we de nodige boodschappen gedaan om er zeker van te zijn dat we genoeg eten zouden hebben. De route die we wilden afleggen nog maar eens goed bekeken waar we allemaal precies konden tanken, want ja, je gaat de Outback in! Wat een giller, het is allemaal weer zo toeristisch dat ieder dorp wel een tankstation heeft en de nodige toeristische prijzen voor koffie en een theetje. Het langste stuk zonder te kunnen tanken of eten o.i.d. was ongeveer 250 km., het viel allemaal wel mee!
Vanuit Charters Towers zijn we naar Mount Isa gereden waar ze middenin de onbewoonde wereld een McDonalds hebben en de nodige andere fast-food ketens! Mount Isa staat bekend om het mijnwerken en een overvloed aan het nodige testosteron, dus vrijgezelle dames, hier loopt genoeg, zelfs teveel rond! Je ziet ze alleen ´s-avonds even bij het eten en daarna gaan ze naar bed om de volgende ochtend weer in de grond te duiken, de ideale man zeg maar!! Weinig thuis, geen last en brengt geld binnen, haha!!
Na Mount Isa zijn we naar Tennant Creek vertrokken. Dit verlaten dorp met 5 straten en om ieder huis een hek met beveiliging waar je u tegen zegt, heeft niet de gezellige dorpssfeer die je ervan verwacht! Gelukkig hadden ze bij de camping een heerlijk zwembad, want het was er zo warm dat er bij iedere beweging een rivier van zweet door onze kontspleet liep... En dan zeggen ze dat er een tekort aan water is...
Vanuit Tennant Creek gingen we naar Alice Springs toe en onderweg zouden we stoppen bij de Devil's Marbles. Dit zijn grote ronde stenen die ontstaan zijn door lava en erosie! Erg mooi en apart om te zien dat er in zo'n gebied zo veel van die rotsen kunnen liggen! We hebben daar een rondje gelopen en werden belaagd met tientallen vliegen die overal op je gezicht gaan zitten. Na deze wandeling hebben de vliegen in je neus, ogen, mond en oren gezeten, heerlijk gevoel, een werkelijke spabehandeling die je nooit meer vergeet!! Toch maar zo'n mooi netje kopen die je over je hoofd heen trekt! Staat zo charmant.
Na deze bijzondere stenen bollen zijn we vertrokken naar het ‘centre van het centre' van Australië, Alice Springs! Onwijs veel Aboriginals, in het verhaal verder genoemd als Abi's. Het is echt heel raar en apart dat je zoveel km. door het niks rijdt en in één keer staat daar een stad met wederom alle fast-food ketens vol in leven in werkelijk niemandsland! We wilden graag een Abi Community bezoeken maar dat was zo duur voor een kleine twee uurtjes dat we dat hebben overgeslagen. In de stad lopen veel van die Abi's rond, maar er is ons verteld dat zij verstoten zijn vanuit hun community, omdat zij teveel dronken of zich niet aan de regels van hun community konden houden. Ofwel, we kregen een beetje een verkeerde indruk van de Abi-cultuur en dat is heel jammer. We hebben twee dagen in Alice Springs doorgebracht en hebben niet veel bijzondere dingen gedaan. We wilde maar één ding en dat is naar Uluru/Ayers Rock!
Na Alice Springs zijn we naar de Kings Canyon gereden. Hier hebben we de eerste dag een korte wandeling gedaan en een zonsondergang bekeken, waar je kon zien dat de Canyon verkleurt. De volgende ochtend hebben we een wandeling van 3,5 uur gedaan door de Canyon zelf. Dit hebben we samen gedaan met James en Claire die we eerder hebben ontmoet in Uranga (plaatsje aan de Oostkust)! De wandeling was het eerste stuk best pittig, want je moest eerst een klim naar boven maken. Daarna liep je boven op de Canyon en kon je genieten van het mooie uitzicht!
Na de Kings Canyon gingen we eindelijk naar Uluru!! Onderweg er naar toe, zagen we een hoge rots wat een beetje op Uluru leek, Arjan en ik helemaal enthousiast en als ware Japanners liepen we foto's en filmpjes te maken. We reden weer vol geluk verder in ons campertje en zeiden tegen elkaar hij ziet er niet zo rond uit als op de plaatjes... hmm nee hij ziet er totaal anders uit... met andere woorden, we hebben staan juichen en ons als gekke Japanners gedragen bij de verkeerde rots! Het was namelijk Mount Conner. Hopen dat de Aboriginals het ons vergeven, dat wij de verkeerde voor hun heilige rots aanzagen...
Bij aankomst van het resort van Uluru zagen we gelukkig wel de juiste berg en hebben we ons weer als gekke Japanners gedragen! Gelukkig kregen we toen te horen dat we niet de enige waren die bij de verkeerde rots hebben staan juichen! Zij we toch niet al te dom misschien...
´s-Avonds hebben we een zonsondergang gezien en zijn we vroeg naar bedje gegaan. 's-Ochtends ging om 5 uur het wekkertje en moesten we ons klaarmaken voor de zonsopgang en daarna een wandeling van 3,5 uur om Ayers Rock heen. De wandeling was erg indrukwekkend en iedere kant van de rots zag er totaal anders uit. Na de wandeling zijn we naar het culturele centrum gegaan om meer te weten te komen over de Abi's. Daar hebben we souvenirtjes gekocht en het geld gaat als het goed is naar de Abi community!
In de middag hebben we lekker gechillt bij het zwembad want het was toch alweer 38 graden geworden. Na het relaxen zijn we naar de Olga's gereden en hebben daar een korte wandeling gemaakt van 1,5 uur en hebben daar de zonsondergang bekeken. 's-Avonds hebben we ons als echt Australiërs gedragen, hebben gebarbecued met als vlees: kangoeroe, emoe en krokodil. Arjan vond het wel lekker (wat eet hij niet...?), maar Carlyn heeft lekker van de saladebar gegeten. Dus dat zegt al genoeg, haha!
De volgende ochtend stonden we weer om 05.00 uur naast ons bed voor zonsopgang bij de Olga's. (gelukkig ook de laatste zonsopgang/ondergang) Na het zonritueel hebben we een wandeling gedaan van ongeveer 3 uur! De wandeling was erg gaaf, want je moest stukken klimmen en dalen dwars door de Olga's heen! Tijdens het klimmen kwamen twee kangoeroes dichtbij ons voorbij huppelen en dat maakt de wandeling wel mooier! Het uitzicht was wederom prachtig en we begonnen te balen dat dit het laatste onderdeel van de Outback zou zijn! Het was allemaal zo indrukwekkend, maar de tijd vloog echt voorbij!
De dag erna zijn we naar Cooper pedy gereden en ook weer snel uitgereden! Wat was dat een ongastvrije stad! Totaal geen uitstraling of gezelligheid. Het is een mijnwerkersstad waar ze opaal uit de grond halen. Mensen die daar wonen, leven onder de grond. We hebben daar een tour gedaan door een oude mijn waar we ook te zien kregen hoe mensen op dit moment leven onder de grond, zag er best knus uit. Maar de mensen zelf zagen er ook uit als holbewoners! Misschien wilden we na deze trip door het binnenland ook wel weer heel graag naar de ‘normale' beschaving, maar een paar uurtjes Coober Pedy was voor ons genoeg!
Ondertussen zijn we aangekomen in Port Augusta, een stadje van niets! Hier hebben we lekker even bijgekomen van het lange reizen door de Outback en de wasmand maar weer eens geleegd. We hebben onze camper (die we inmiddels Billy hebben genoemd) ook maar een wasbeurt gegeven, want het rijden door de Outback heeft hem niet mooier gemaakt! Bij de grill van de auto zaten beesten vastgeplakt waar je de grootte niet van wilt weten en alle bloedvlekken op de motorkap zagen er ook niet al te mooi uit!
Vandaag rijden we naar de Flinders Ranges toe en daarna naar Adeilade!
Dikke kus van ons!! En blijf vooral lekker reageren op ons verhaal, is zo gezellig!!!
XXX
hey reisgeiten, leuk verhaal nu snel naar de foto's
oh hahahah! Wanneer ik jullie verhaal lees en dan vooral de manier waarop geschreven is kan ik er hier weer een hele dag tegenaan!! Thanks!!! Have fun!!
Hey,
Fijn te horen dat alles goed met jullie gaat en dat jullie genieten van de reis. Hier is de sneeuw inmiddels weg, maar het blijft triest weer. We zijn toe aan de lente.
Ook hebben wij een nieuwtje: We zijn namelijk zwanger! Ik hou jullie op de hoogte.
Groetjes Marlieke
leuk hoor wat een veelzijdig land! echt gaaf! het is hier vandaag ook een beetje aangenamer weer namelijk 7 graden!!!!!!! lekker hoor! :S
Jeetje wat een uitgebreid verhaal weer. Jullie genieten volop lees ik wel. Veel plezier!
Dat Ar geïnteresseerd blijft in dat gekke spel voetbal, verbaast mij niets! Als de wereld vergaat zal hij nog vragen met hoeveel Ajax verloren heeft! Weer heel leuk verhaal en mooie foto's. Gelukkig dat jullie die woestijn uit zijn, want dat vond ik maar niets. Zie het al voor me: leuke foto's van een verkeerde toeristische bezienswaardigheid maken. Zelfs die Japanners zijn niet zo dom, ha, ha. Goede reis weer verder en de groeten aan Billy. Verzorg hem/haar maar goed, want ze houdt het wel goed vol.
Liefs Ma en Pa Latour
Meeuwis en Hazes....?
Is Jos van Oss daar nog niet doorgedrongen!
Veel plezier verder......
Marty
Ps. PSV gelijk gespeeld! ha,ha.
Fey-Ado 2-2
Hey (C)Ar,
Wat een toffe reis zeg! En leuk om het te lezen met de foto's in gedachte.
Blijf genieten,
David
He kerel bedankt voor de kaart,je bent een man van je woord.
hans en ik gaan volgende week sporten in Scheveningen(sportschool absoluely fit)naast de gamma.
Nog veel plezier en neem een kangeroo voor me mee,grapje.
groetjes uit Scheveningen
Gelukkig ik hoef dus niet te gaan als vrijgezelle man. haha.
En bergen zijn er toch om overheen te kijken. Jeee jullie maken wel wat mee. Hou je wel die vliegen daar.
Nou ik voel me ook een holbewoner vergeleken met wat jullie allemaal mee maken.
Weer heel veel plezier ik ga nou maar eens naar bed want tis weer veel te laat.
Liefs Huub.
Hai Arjan en Carlyn wat een leuk verhaal weer jullie genieten er lekker van heerlijk. Nogmaals weer veel plezier liefs Hans en Ineke van Ardenne
Hoi hoi,
Ik sluit me maar bij de rest van de reacties aan. Wederom weer stoere en leuke verhalen.
Mooie foto caat van jou en Billy op die site!!
Wij gaan ook lekker op vakantie a.s. zaterdag, alleen ietsje korter en ietsje minder spannend, haha.
Have fun! X
He Carlyn,
Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt. Hier is het weer behoorlijk koud en laat.
Groetjes aan Arjan en een fijne dag.
Hoi Carlijn,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je er een bijzondere dag van maakt.
Ook namens Erwin, Sander en Marieke