Port Macquerie, Uranga, Byron Bay, Surfers Paradise en Brisbane
G´day mate!!
Als eerste willen we zeggen dat we het onwijs gaaf vinden dat we zo veel en leuke reacties krijgen op onze site en dat jullie zo meeleven en meereizen met ons! Echt super tof!
We hebben de wijntjes en de kaasboertjes achter ons gelaten en zijn naar Port Macquerie gereden. Een erg leuke badplaats die in trek is bij de Australische vakantiegangers. Bij aankomst zijn we naar het centrum gereden en hebben daar wat rondgekeken en zijn neergeploft in een heel relaxte strandtent met gaaf uitzicht over de zee! Lekker gechilled, want het reizen is soms toch best vermoeiend hoor :p!! De volgende dag zijn we ‘s-ochtends naar een dierentuin gegaan, de Billabong Zoo. Een kleine dierentuin met alleen maar Australische dieren. We vonden het tijd om eens even de dieren te zien, die we misschien tegen gaan komen in het wild. Echt onwijs leuk. We hebben de koala's mogen aaien, ze zijn erg zacht... en de kangoeroes konden we voeren en ook aaien, echt leuke dieren! Verder hebben we casowaries, possums, wombats, quoles en nog wat andere dieren gezien. Er waren veel jonge dieren, dus dat maakt het kijken nog leuker. We hebben ook een bezoekje gebracht aan het reptielenhuis, daar hebben we de dieren gezien, die we misschien liever niet tegen willen komen en waarvoor we een blokje om moeten lopen. ‘S-middags zijn we lekker naar het strand gelopen van Port Macquerie, want ondertussen was de zon flink gaan schijnen!! ‘s-Avonds lekker vis gegeten op de BBQ en daarna hebben we een aantal mensen ontmoet uit Melbourne, die de do's en dont's hebben opgenoemd. Altijd handig!!
De volgende trip stond te wachten en we zijn vertrokken naar Coffs Harbour. Onderweg kwamen we erachter dat we iets voor deze badplaats moesten zijn omdat de camping in Uranga was. We wisten niet echt of daar wel iets te beleven zou zijn... nou we hebben het daar echt leuk gehad! Het is een plaats waar twee rivieren elkaar treffen en in de zee verdwijnen, erg mooi. Daarnaast kon je een stuk wandelen langs de rivier waar we in de verte JAWEL!! onze eerste kangoeroes in het wild hebben gespot, dat was echt cool!! Het dorpje zelf stelde niet zoveel voor maar er hing wel een gezellig sfeer. Bij het maken van het avondeten kwamen we een Nederlands (Dennis en Sheila) en een Schots (James en Claire) koppel tegen en hebben ‘s-avonds bij elkaar gezeten. Onwijs veel tips gekregen over Nieuw-Zeeland, want daar waren zij allemaal al geweest. Ons Lonely Planet boekje staat vol met tips waar we volgens hun zeker naar toe moeten, erg handig. We zijn de volgende dag naar Coffs Harbour geweest, een leuke badplaats met ook weer mooie stranden. Hier hebben we lekker rondgelopen. Daarna zijn we bij onze camping nog lekker in de zee/rivieren gaan dobberen.
Byron Bay was de volgende bestemming, de surfersplek bij uitstek. Vol met backpackers en heel veel jongeren!! Byron Bay zit vol met de echte prototype ‘surf dudes'. (voor de vrouwen, echt mooie gespierde bruin getinte mannen met half lang blond haar, ik heb mijn oogjes wel uitgekeken!!) Het was echt een leuk plaatsje, ook vol met leuke spullen en kleren e.d.. Om dit toch echt de spot is om te surfen, hebben we een surfles genomen, zo gaaf!! We hadden een kleine groep van 8 mensen met twee instructeurs. Dus dat was echt chill! Eerst instructies en daarna de zee in, de golven waren zo nu en dan best wel heftig, maar het was kicken om te doen. We hebben beiden eventjes gestaan!!! Wij hebben de smaak te pakken om het surfen nog wat beter te leren, we gaan dus zeker proberen om zo nu en dan dit nog ergens te gaan doen. Tijdens het surfen zagen we ook nog dolfijnen zwemmen, dus dan lig je op je surfbord in de zee, langs een schitterend strand en dan zwemmen er ook nog dolfijnen...best gaaf! Na het surfen zijn we nog even het centrum ingegaan, het is echt een supergezellig stadje met een leuke sfeer. Ook hebben we hier onze trips naar Fraser Island, de Whitsunday Islands en het duiken in Cairns geboekt. Dit zijn voor ons toch wel de mooiste en meest bijzondere dingen van de Oostkust van Australië, dus we waren blij dat we dit nu allemaal geregeld hebben. Helaas zouden we na deze anderhalve dag de volgende ochtend weer doorreizen, er wachten nog meer leuke bestemmingen.
De volgende dag (voor de duidelijkheid, we zitten nu op zaterdag 9 januari 2010), zijn we naar Surfers Paradise gereden. Hier verwacht je de echte surfers, maar dit stadje is toch meer een ‘luxe' stadje. Veel dure hotels, hoge gebouwen en een beetje een ‘jetset' cultuur. Ook leuk om te zien, maar het pure surfen van Byron Bay vonden wij toch leuker! Na zo'n beetje de hele dag hier rondgekeken te hebben zijn we naar Brisbane doorgereden. Hier verblijven we de komende 4 dagen. We stonden naast 2 stelletjes uit Leiden (wat is de wereld toch klein) en hebben de hele avond lekker met z'n allen wat gegeten en buiten zitten drinken!
De eerste volledige dag in Brisbane, voor ons gisteren, hebben we niets anders gedaan dan gerelaxed bij het zwembad van de camping. We zijn nu 2 weken eigenlijk de hele dag aan het reizen, wandelen of andere activiteiten aan het ondernemen. Een hele dag niets doen was dan ook welkom.
De komende drie dagen gaan we Brisbane en omgeving verkennen om daarna door te rijden naar Noosa Heads. Deze hopelijk leuke avonturen komen in ons volgende verhaal terug!
P.S. Op de grens van New South Wales en Queensland (deze grens ligt iets onder Brisbane) zijn we overgegaan in een andere tijdzone, het tijdsverschil is vanaf nu 9 uur!
Dikke kus van ons!!
Hey A&C!
Het ziet er allemaal erg gaaf uit zeg wat jullie daar beleven!!! En heerlijk warm weer.....Grappig ook dat je stelletjes uit Leiden tegenkomt. Leuke foto's ook!
Zoals je vast wel hoort van iedereen is het hier lekker fris, maar wij hebben wel lekker sneeuw -;) Lucas heeft z'n eerste sneeuwpop al gemaakt!
Noa heeft trouwens haar eerste "vriendin" sinds gisteren. Zijn namelijk bij een ander stel geweest met een zoontje van 3 en ook een dochtertje (met Down) van net 1 jaar. Echt heer apart om alle gelijkenissen te zien tussen die 2. Zal binnenkort wel een foto sturen naar je e-mail. Kga maar gauw eens wat doen hier....
Heel veel plezier en avontuur weer gewenst daar!!! Dikke knuffel van de kinderen! (en van ons:-))
He Caat en Ar,
Super leuke verhalen joh, en heel leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen en tips te krijgen. Leuk om zo op de hoogte van jullie avontuur te blijven :-). Veel plezier nog!!
Grxxtjes
Prachtig de foto's. Wat een uitgestrektheid.
Jullie zijn echt super actief en beleven veel. Volgens mij heeft een week bij jullie 9 dagen.
Het is leuk om op afstand mee te reizen, maar het zelf meemaken is natuurlijk nog veel leuker. Wij leven nu in een totaal andere wereld.
Veel plezier, groetjes, ook van Koos,
Elma
Hoi,
Wat ziet het er daar gaaf uit! Alleen voor ons wat moeilijk voor te stellen, want als wij naar buiten kijken zien we alleen maar sneeuw.
Wij vinden het echt heel erg leuk om jullie verhalen te lezen en foto´s te zien. Zo lijkt het net of we elkaar toch nog gesproken hebben.
Groetjes
Ha zussie en Arjan,
Zo te zien hebben jullie hebben jullie het prima voor elkaar. leuke verhalen en foto's !
Ga zo door en have fun!
gr Erwin en Ineke
Zo hey vet hoor! Ben jaloers! Hier wordt het maar kouder en kouder... Veel plezier!
x eline
Heee Caat en Ar, wij zijn hier bijna ingesneeuwd en jullie maar zonnen, lekker hoor!! Gaaf wat er allemaal wordt beleefd daar, ben benieuwd naar de volgende avonturen! Kusss van de hardwerkende mensen in Nederland ;-)
Wat een fantastische foto's zeg!!! Niet te bevatten dat je daar echt zit of wel???
Ik wil oooooook :)
mooie foto's vooral die eerste..... van wie zijn die witte billen
groet
Hey!! Vette shit hoor! Zo cool om alles te lezen, zooooo herkenbaar! Heb echt exact dezelfde stops gemaakt hihi. Heel veel plezier op Fraser Island, dat is echt bijzonder! En daar niet in de zee zwemmen he, zitten haaien :-p!
kussen
Hi Ar en Carlijn,
Nou, dat is wel even wat anders dan dat gure koude weer hier. En wij maar werken, het is toch oneerlijk verdeeld in de wereld. Gisteren waren de kids weer hier en Lucas zei: ''Arjan moet terugkomen''. Als je maar wel een kangeroetje voor hem meeneemt, kan hij leuk mee springen in de tuin. Schitterende foto's hoor, het ziet er prachtig uit. Denk dat jullie niet meer kunnen wennen hier in Nederland. Ook een leuke actiefoto van Arjan terwijl hij staat te koken, ziet er ook heel gezond uit. Geniet weer van de komende dagen en we kijken weer uit naar jullie volgende avonturen.
Liefs Mama en Papa Latour
Wat zie ik nou Arjan ? Zit je nou al met kangeroes te praten haha. Kan je het niet meer met Carlyn af.
Mooie vakantie hebben jullie zeg.
Hoe doe je dat hier schrijven heb je een laptop bij of ga je de internet cafe's in ?
Nou weer heel veel plezier en niet de Nederlanders zo jaloers maken hoor. Er zitten er heel veel in een dip van het slechte weer en stroom uitval en vliegtuigen die niet vliegen.
Groetjes van Huub.
Hi Kangaroes,
Hartstikke leuk om jullie te kunnen volgen via deze site!
Vooral de foto's zijn mooi hoor! Vakantie vermoeiend??? Amehoela en wij maar sneeuwscheppen hier, we konden afgelopen zondag niet naar Zwolle naar Oma vanwege een sneeuwstorm. Vandaag is Oma jarig (weet je wel toch, ook gefeliciteerd) Je ma is wel bij haar om te helpen. Onze buren zijn nu ook in Australië en we kregen een kaartje van de Great Barrier Reef, daar komen jullie vast ook nog wel denk ik zo. Groetjes uut Nietap.
Wil het een beetje daar!! Leuk de verhalen en de foto's. Geinig mensen te ontmoeten die zo dicht bij huis wonen. Maak ons niet jaloers,want hier is het koud,echt winter. Ben net terug uit Zwolle,Oma had jullie kaart al gehad. Staat bovenop de kast. Nog veel plezier op jullie verdere trip en we spreken elkaar snel.
Kus pap en Mam.
Klinkt allemaal erg bekend, leuk hoor! Heel veel plezier in Brisbane en op jullie trip op weg naar the great barrier reef!!
Lfs,
Paulus & Gerben
Jemig, ik denk dat ik maar niet te veel meer ga lezen van jullie verhalen, ik wordt steeds jaloerser......
Maar.... niet afgunstig hoor, heel veel plezier nog!!
greetz, Marty
Hi Skippies,
Heb even zitten googelen en gezien waar jullie nu naar toe gaan. Schitterend hoor, maar pas wel op voor de dingo's, want die lijken veel op de ons bekende trouwe viervoeters, maar deze wilde Australische variant is een stuk minder lief. In de meren op Fraser Island kun je zwemmen, maar dat is de enige mogelijkheid want in de zee is een sterke stroming en hier zwemmen ook haaien. Nou, weer genoeg gewaarschuwd, maar dit is denk ik bij jullie ook wel bekend. Geniet er weer van en maak maar veel mooie foto's.
Hier alles goed. Vanmiddag weer een laatste contrôle voor de kozijnen en als jullie terugkomen zitten er hopelijk nieuwe, goede én mooie kozijnen in. Afwachten maar weer.
Liefs pa en ma
Hai Arjan en Carlyn wat ontzettend mooi allemaal waar jullie zijn, dat is wel genieten he.Jullie missen de kou van hier niet echt denk ik. En Arjan is de vlucht een beetje meegevallen? Dat ben je natuurlijk allang vergeten nu je het daar zo heerlijk hebt. Heel veel plezier weer en liefs van Ineke en Hans van Ardenne
Hai Arjan en Carlyn wat heerlijk ziet dat er allemaal uit zeg jullie genieten wel denk ik.Jullie missen de kou van hier niet echt.Is de vlucht een beetje meegevallen Arjan?Dat ben je allang weer vergeten natuurlijk. Nog heel veel plezier en liefs van Ineke en Hans van Ardenne
Hoi globetrotters,
Schitterende foto's, leuk om jullie avonturen een beetje te kunnen volgen. Heel veel plezier en hartelijke groeten van ons allen! Veel liefs van Jet