Blue Mountains and a Happy New Year
G`day mate, how are you?
Dit horen we overal waar we komen! En de woorden ‘No worries', natuurlijk! Heerlijk gevoel als je ergens binnenkomt.
Maandag 28-12 hebben we ons campertje opgehaald. Ar kon niet wachten om met dat ding te gaan scheuren. Eerst moesten we uitchecken, metro pakken en 15 minuten lopen in de REGEN. Ik had super veel lol in de regen en mijn backpack tassie, Ar was er na een paar stappen er klaar mee, wat is toch ook een verwend nest, haha!
Bij aankomst bij de camperboer werden we door de camper begeleid. Het is echt een nieuwe camper met alles erop en eraan!! Ondertussen kwamen er mensen hun camper inleveren, vele jaloerse blikken kwamen onze kant op... We maken nu al vrienden, haha!
We zijn met de camper richting de Blue Mountains gereden en onderweg zijn we gestopt om boodschappen te doen. Heel de camper volgegooid met spullen en we waren weer onderweg. We verblijven 3 nachten in het plaatsje Blackheath. Het is een klein, rustig dorpje, maar met wel een schattige uitstraling. Camper op de campingplaats gezet en spullen opbergen.
‘s-Avonds zijn we vroeg naar bed gegaan en hebben goed geslapen. We hebben nog wel een beetje last van een jetlag, maar de ergste vermoeidheid is er gelukkig wel uit.
Dinsdag na het ontbijt zijn we richting de Govetts Leap gelopen. Daar hebben we een tocht van 2 uur gelopen door een stukje van de Blue Mountains. Na een goede klim werden we echt beloond met een prachtig uitzicht!! Toen zeiden we tegen elkaar, hier zijn we voor gekomen!!!! Een grote, brede vallei, van bergen en groene Eucalyptusbomen!
‘s-Middags zijn we naar de ‘rhododendron gardens' gelopen. Daar was niet viel aan, niks was in bloei en de tuin was erg klein. Maar we waren wel door deze wandeling goed verbrand!! Weer een wijze les!!
Op woensdag zijn we naar het toeristische plaatsje Katoomba gereden. Daar is het outlook punt van de ‘Three Sisters'. Omdat we beiden goed verbrand waren hebben we een korte wandeling gedaan van een half uur. We zijn toen naar de Three Sisters gelopen en je kon een van de Sisters aanraken. Het uitzicht was wederom erg mooi!! In Katoomba zelf hebben we nog wat campings gezocht voor de volgende dagen. Het valt erg tegen om een campingplaats te vinden, we moeten er gemiddeld 5 of 6 campings bellen om een plekje te bemachtigen!! Het is hier dan ook hoogseizoen.
Vervolgens hebben we de camper gepakt zijn we naar de Gordons Falls gereden. Wij dachten dat er meerder watervallen te zien waren, maar nee het was 1 waterval die we echt moesten zoeken, haha! Maar we hebben hem op de foto...!
Donderdag zijn we in de ochtend naar Sydney gereden om oud en nieuw te vieren! Er was geen enkel campingplaats beschikbaar, alle hotels goedkoper dan 300 euro en hostels zaten helemaal vol. Na wat ploeteren op het internet kwamen een hostel tegen wat er redelijk uit zag!! Carlyn was helemaal blij!! Maar nu nog Sydney in rijden, wat een ramp!! Geen normale parkeerplek te vinden of alleen voor een uur. Uiteindelijk een plekje kunnen bemachtigen en hop inchecken in het hostel! Helaas hebben we geen foto´s daarvan (misschien maar beter ook), maar we hebben het in onze geheugen geprint. Een klein kamertje op 5 hoog met een stapelbed, lakens uit het jaar 100, waar je van zegt vervangen is wel nodig. Maar goed we hebben onze eigen spulletjes uit de camper gehaald en die naar het hostel gebracht. Bij aankomst van de camper hadden we een mooie boete onder onze ruitenwisser zitten... we waren 10 minuten te laat met het bijvullen van de meter... en dat was niet enige wat een beetje tegenviel. Om het vuurwerk goed te bekijken had je 42 plekken. Wij dachten nou dat is mooi, we waren vanaf 18 uur bezig om een plekje te bemachtigen. Overal waar we kwamen moest je een pasje hebben of we mochten er niet meer in. Ze vertelden ons dat er om 21.00 uur een kindervuurwerk te zien was en dat er daarna er werd gekeken hoeveel mensen eruit gingen dat er ook weer mensen ingingen. Dus als Hollanders stonden we vooraan. Na 1,5 uur gewacht te hebben kwam de politie ons vertellen dat we er niet meer in mochten... mensen waren boos en diep teleurgesteld, en dat waren wij ook. We kwamen een ander Nederlands stel tegen en besloten om met ze vieren een ander plekje op te zoeken. Je kon niet het totaalplaatje van al het vuurwerk zien, maar wel het grootste deel, dus daar hebben we genoegen mee genomen. Als we hier op terug kijken, zijn we heel eerlijk hadden we het willen missen nee, maar een wat betere planning vooraf had het misschien wat leuker gemaakt. De sfeer was in ieder geval geweldig. 2010 kan beginnen!
We lagen om 03.00 uur in bed om de volgende ochtend om 07.00 uur op te staan en te gaan rijden richting Cessnock. Een plekje middenin de Hunter Valley, een wijngebied ten noordwesten van Sydney. We kwamen rond 12.00 uur op de camping aan, hebben onze camper wat opgeruimd en zijn daarna lekker gaan relaxen in het zwembad met een heerlijk bubbelbad. Na het hostel was dit wel even lekker! We hebben daarna lekker gekookt op de openbare bbq (deze zijn echt overal te vinden en koken perfect). Na de korte nacht van oud en nieuw zijn we daarna lekker gaan slapen.
Vandaag zijn we door de Hunter Valley gaan rijden. Enorm veel wijnhuizen en kaaswinkeltjes. Vooral het wijnproeven is erg leuk. Je hoeft niet je best te doen om ertussen te komen. Zodra je ergens staat te kijken stoppen ze direct een lijst in je handen en komen de wijnen op tafel. Erg leuk en lekker! In een mooi wijnhuis hebben we nog een rondleiding gekregen waarbij het één en ander werd verteld over het land, de druiven, de oogst en het maken van de uiteindelijke wijn. Met 2 lekkere wijntjes in de tas zijn we weer onderweg gegaan naar de camping.
Morgen vertrekken we richting Port Macquerie om daarna door te reizen naar Coffs Harbour. De weersverwachtingen zijn voor morgen nog wat regen (wat we al regelmatig gezien hebben), vanaf maandag wordt er meer zon verwacht. Hopelijk komt dit uit, we gaan de komende dagen de stranden opzoeken!
Dikke kus van ons en uiteraard voor iedereen die we nog niet gehad hebben de allerbeste wensen voor 2010 en bedankt voor alle reacties op de site, dit vinden we superleuk!
Carlyn en Arjan de beste wensen vanuit het weer wit bdekte westland (en het is geen poedersuiker).
Heeeej vakantiegangers, allereerst een supergaaf 2010 gewenst met vele mooie avonturen! Wij zijn net terug van wintersport en zien dat jullie gelukkig veilig zijn aangekomen en al veel hebben beleefd, gaaf joh!!! We zouden jullie zo achterna willen vliegen. We houden de site in de gaten en geniet ervan met zn tweetjes!! Dikke kus voor jullie!
He Caat en Ar,
Ook voor jullie de allerbeste wensen voor 2010!!
Groetjes Luc en Judith
Gelukkig nieuwjaar!! Het jaar kan niet beter beginnen zo lekker aan de andere kant van de wereld. Geniet ervan :-)
x eline en ook van Jacob
Vanmorgen weer snel achter de computer en genoten van jullie reisverhaal. Top zo op de hoogte gehouden te worden .We hopen jullie snel te spreken.
Geniet van elkaar en de verdere trip.Dikke kus.
Hey down unders,
Wij willen jullie een heel gelukkig nieuwjaar wensen met heel veel reisplezier. Wij vinden het heel erg leuk om zo jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. We zien al weer uit naar het volgende verhaal. Heel veel plezier nog.
Groetjes Marlieke en Gerard
Hey meis,
Leuk om al je verhalen te lezen en je foto's te zien.
Zo te zien vermaak je je daar wel en zullen nog vele spannende verhalen komen.
In ieder geval veel plezier en geniet ervan.
Nog en heel gelukkig nieuwjaar.
Groetjes Linda van den Oetelaar
Zo ouwe trekpop, een heel goed en gelukkig nieuwjaar gewenst. Ook voor Carlyn natuurlijk een dikke kus. Leuk om zo te volgen waar jullie zijn. Ik wist trouwens niet dat jij zo een vliegheld was, haha.
Mooie camper ook, is de tafel hufterproof ??
Hier alles prima, het is nog vakantie. Maandag begint het weer............... Veel plezier en pas op elkaar.
Lees jullie snel weer. Groeten van Eric en Ellen.
Hé schatjes,
Allereerst: HAPPY NEW YEAR!!!
Wat leuk dat jullie al zoveel gedaan en gezien hebben! Heerlijk hoor, hier is het alleen maar genieten dat de feestdagen weer voorbij zijn, haha.
Veel plezier verder en ik kijk alweer uit naar het volgende reisverhaal.
Dikke kuss, Eva
Lieve Carlijn en Ar,
Leuk om op deze manier met jullie mee te reizen. We denken vaak aan jullie. Raar idee dat jullie aan de andere kant van de wereld rondrijden in een camper. Wij beleven hier niet zoveel dus ook weinig spannends te melden. Echt lekker Hollands weer hier. Bij jullie is het nu half negen en zitten jullie als het goed is weer lekker te ontbijten voor je camper in de zon en fijn dat het een goede camper is. Ziet er mooi uit hoor. Veel reisplezier en liefs van ons.
Lieve Carlijn en Arjan, allereerst, ook natuurlijk namens Koos, de beste wensen voor het neiuwe jaar. Het wordt in ieder geval een heel bijzonder jaar voor jullie. Fantastisch dat jullie zoveel doen, zien en er zo van genieten.
Hier in Nederland heb ik nog geschiedenis geschreven.
Op nieuwjaarsdag heb ik een heuze nieuwjaarsduik gemaakt. Best stoer toch!
Morgen gaan Mir en Ald naar Curaçao. Ook niet verkeerd.Sas en Pat zitten in Canada. Eef en Ro waren in de states. Dat is allemaal nog eens wat anders dan Texel en Schiermonnikoog.
Tot horens,
xxx Elma
Ha Arjan en Carlijn,
Een gezond, gelukkig maar vooral vrolijk jaar toegewenst.
Het laatste verhaal klinkt een beetje als mijn verhaal in Amerika. Grote steden is een ramp haha.
Maar ja parkeren in scheveningen is ook niet alles, als je niet de kaart van je vader kan lenen.
Leuk om weer wat van jullie te horen.
Heel veel plezier nog en ik bewaar wel een paar sneeuwballen voor als jullie weer terug zijn.
Groetjes van Huub.
happy new year! Nu ondertussen met de poeperds in het zand? Zag dat het nu ongeveer half tien in de ochtend is bij jullie dus het kan al! Dikke knuffel voor jullie!
happy new year!!! En....al met jullie poeperds in het zand? Het is nu toch een uurtje of tien? Heel veel fun nog he! Dikke knuffel
dus......d8 dat het eerste berichtje neit goed gegaan was....OEPS!!!!!
Leuk jullie vandaag even "live" gesproken te hebben!
We zijn alweer benieuwd naar de nieuwe verhalen en foto's. Als jullie straks doorrijden naar Brisbane, probeer effe te stoppen in Byron Bay..heel relaxed surfers paradise!
Pauline & Gerben
Hey avonturiers,
Jullie hebben het zo te zien echt super, wel mooi dat het een nieuwe camper is, is toch altijd net iets fijner.... Vond de fotos ook echt mooi vooral van de Blue mountains volgens mij als je er staat is het echt indrukwekkend, echt super...
Nog heel heel veel plezier ben benieuwd naar de volgende verhalen ;-)
Ps carlyn heb Pascal gebeld en nu blijkt dat er nog steeds geen acc man. is en maarten zit nu op Vossemeren, dacht is mischien leuk om je te vertellen....
viel spass
kus
Hoi Arjan en Carlijn
Wat leuk om jullie berichten te lezen.Wat is het anders toen onze kinderen zo'n trip maakte.Toen kwamen de berichten veel later binnen en was het niet van dichtbij te volgen.Wij wensen jullie een fijne tijd en wij blijven jullie volgen. gr.Ria en Nic Vis